4Service
Fra 1982
til 2023
Ekre
Smart-
booking

Per Inge Iversen, regionssjef Sør i 4Service, startet sin karriere innenfor renhold i 1982. Etter oppkjøpet av Servicepartner1 som han startet i 2001, har Iversen vært en viktig pådriver for innovasjon og konseptutvikling i 4Service.

Les historien her

Ekre, tidligere kjent som Eir Mat og Drikke, har gjennomgått en visuell omprofilering med et nytt navn og ny fargepalett.

Les mer her

Alt av inn- og utsjekk, renhold og annen, nødvendig kommunikasjon med gjestene våre skjer nå gjennom mobilen ved våre Camps.

Les mer her

01
2018 2020 2021 2022 2023

Konseptet for årsrapporten er «Før. Nå.» og omhandler det enkle faktum at vi som selskap aldri sier oss fornøyd med status quo. Vår filosofi om å levere servicetjenester enkelt og personlig bygger på en kultur der alle aktivt leter etter hverdagsforbedringer – litt bedre hver dag.

Tor Rønhovde
Konsernsjef
02
Food & Facilities

Norske sesongvarer og franske croissanter

2023 ble ikke som Trine Holmen-Løkken, divisjonsdirektør i Food & Facilities, så for seg. Det ble både bedre og mer hektisk.

03
Cleaning & Maintenance

Fra fly til barnehager

Salgsrekorder, betydelige oppkjøp og innovasjon inn i nye industrier. 2023 ble akkurat som gjengen i Cleaning & Maintenance har blitt vant til gjennom årene: Hektisk, morsomt og med et stadig tilsig av nye kolleger og kontrakter!

04
Accommodation

Med mobiltelefon som nøkkel

Noen av landets største overnattingssteder ligger milevis fra de vanligste turistattraksjonene. Her huses tusenvis av menn og kvinner som er på jobb for å bygge ny infrastruktur og yte store bidrag til industrien. For å legge forholdene best mulig til rette for arbeiderne handler det ofte om å finne frem til små og store nyvinninger.

Marked med Marius

Fleksibilitet er ikke bare en ferdighet for oss som jobber med servicetjenester – det er en livsstil. Og i 2023 ble vi virkelig satt på prøve!

Mennesker og kvalitet med Anine

I en dynamisk organisasjon som 4Service, hvor endring og endringskompetanse er alfa og omega, er vi som får arbeide med nettopp dette heldige.

ESG med Tone

For oss i 4Service er det viktig at arbeidet er systematisert, gjennomførbart og evner å skape målbare verdier. Det handler om å skape eierskap til de ulike utfordringene og omdanne dette til praktiske tiltak og rutiner ute i den daglige driften.

Tall med Finn Rune

For oss som jobber med tall, krever det litt ekstra innsats å skulle oppsummere akkurat 2023 med ord. Ikke fordi ord i seg selv er vanskelig, men snarere fordi tallene fra året som ligger bak oss er så bra at det er krevende å finne de riktige uttrykkene.

Nøkkeltall

FOOD & FACILITIES

50
Fullservice lokasjoner
220
Kantiner

CLEANING & MAINTENANCE

9
Mill. kvm. renhold

ACCOMMODATION

35
Lokasjoner
9 600
Rom